Alla inlägg den 13 juli 2014

Av Emma Lindahl Smith - 13 juli 2014 19:28

Hej läsare!

Jag ber väldigt mycket om ursäkt för dålig uppdatering, men jag har haft brutalt mycket att göra!

Torsdag.


Dagen började med frukost och sen var det läxförhör på de 5 drinkarna. Direkt efter så var det dags att stå i baren och blanda drinkar. De som inte var i baren fick stå och hålla på med free pouring, där jag senare hamnade. Det blev lunch och därefter var det baren eller hålla på med flaring. Efter jag stått i baren och sedan flairat så var det dags för teori. Vi drog över från 15:00 (då vi egentligen slutar) till cirka 16:15. Läxan blev då cirka 47 frågor och 5 jättesvåra drinkar. Kvällen spenderades då alltså med plugg.

 

Fredag.


Denna dag var en rejäl otursdag så det skrek om det! Dagen började med att läraren kom cirka 30min försenad. Han skulle senare skriva ut proven, men då var bläcket i skrivaren slut efter att han skrivit ut den teoretiska delen, så man fick skriva drink delen själv. Därefter var det dags att gå in i baren. Vid halva tiden jag var där inne så klirrade jag såklart en eller två flaskor då droppkorkarna fastnade i min tröja och innehållet rann ut i batteriet (kallas det som vi stället ner flaskorna i) och ner på golvet. Efter att jag var i baren så var det lunch och därefter skulle jag hålla på med flairing. Under tiden jag höll på med flairingen så råkade jag kasta flaskan på mig själv och allt möjligt så jag fick massor av blåmärken. Därefter var det dags att gå in i baren igen och göra alla veckans drinkar och provsmaka dem (jag fick dock alkoholfri då jag senare skulle hämta bilen och köra hem när jag tagit tåget till Ängelholm). Under tiden vi smakade jag gjorde drinkarna så blåste det väldigt kraftigt så en tavla trillade ner och det kom glassplitter lite överallt. Otursdagen slutade dock inte där. När vi slutade sprang jag till tåget och skulle köpa en tågbiljett. Detta slutade i att jag inte hittade en automat och när jag väl hittade en, så hade jag inga pengar på mitt busskort (fasten jag fyllt på det 1v tidigare?!). Jag fick springa bort till tåget och förklara läget för tågvärden och bevisa via mitt kontoutdrag att jag visst fyllt på mitt kort. Tågvärden satte mig i första klass och ringde sedan till Skånetrafiken för att fråga vad som stod på. Efter en stund började tåget röra på sig och tågvärden kom till mig och jag fick en faktura som skulle betalas när jag kom hem. När jag senare kom till Halmstad så kom det på extra kontrollanter som skulle kontrollera biljetter! Min tågvärd hade då hoppat av i Falkenberg och jag fick den där lilla paniken. Kontrollanterna kollade på min faktura och tittade misstänksamt på mig. Då utbrister den ena att det inte stod på den att jag fick lov att sitta i 1:a klass. Då bröt jag ihop efter dagens oturligheter och förklarade så gott jag kunde att tågvärden hade hoppat av i Falkenberg, som beordrat mig att sitta där jag satt. Kontrollanterna såg lite chockade ut och önskade mig en trevlig resa innan de försvann. Väl i Ängelholm igen väntade pappa på mig och vi åkte hem.

 

Lördag.


Jag fick kliva upp jättetidigt för att jobba denna dag. Efter att ha jobbat blev det en snabb dusch och senare plugga olika drinkar som vi haft i veckan. Mot kvällen var det dags för fest, dock körde jag så det blev inget festande för min del.

 

Söndag.


Idag packade jag ihop mina saker och sedan kom hjärtat, Shane och Lisa och hämtade mig. Jag fick cirka 3 timmar med min påg och sedan blev jag avsläppt i Båstad för att ta tåget till Göteborg igen. Sara mötte mig på centralstationen och vi gick till Subway för att köpa mat. Vi gick senare hem och åt. Ikväll ska vi till Dubliners och dricka Guinness och hon ska kolla finalmatchen mellan Tyskland & Argentina (fotboll då alltså som jag inte förstår mig på). Imorgon är vi lediga och då blir det plugg hela dagen.

Jag uppdaterar mer imorgon & släpper en bildbomb nu.

Puss!   

                                             


Presentation


Emma heter jag, kommer från Örkelljunga Skåne. Är 28 år & jobbar på Perköps åkeri. Här följer ni min resa genom livet.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards