Alla inlägg under juli 2014

Av Emma Lindahl Smith - 24 juli 2014 19:19

Hej läsare!

Idag har det vart för jävligt varmt. Man kan i princip inte fokusera på någonting för man svettas verkligen sönder.

Idag har jag stått i baren hela dagen då jag klarade free pouring provet igår. Det var väldigt nyttigt att stå där då jag lärde mig otroligt mycket nya saker.

Vi hade en del tävlingar och det lärde jag mig väldigt mycket på, & kul är det!

Imorgon ska vi ha prov på Öl & Likörer samt ha de sista 8 drinkarna/shottarna. Jag har pluggat relativt mycket på det & det är något som kvällen kommer gå till oxå.

Idag fick jag även veta en väldigt glad nyhet som gjorde mig till mitt vanliga jag. Det känns skönt att all oro är över.

På lördag kommer mitt hjärta hit, åh vad jag längtar efter honom.<3

Nu får ni dagens låt.

Puss.  


 

'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all of me
And you give me all of you.  

 

Av Emma Lindahl Smith - 23 juli 2014 16:12

Hej Läsare!

I Göteborg är det just nu dödens varmt, cirka 30-32 grader. USCH!

Det går knappt att sova om nätterna och man har massor att lära in och kunna, då är det lätt att allting blir jättejobbigt.

Dagen började med vi fick lyssna på en föreläsare. Därefter så var det provsmakning på olika likörer, tequila, moonshine osv. Jag fastnade verkligen för likörerna, mums! Därefter var det lunch och sedan free pouring prov. Jag var extremt nervös inför detta & när jag fick tillbaka provet till en början blev jag grymt besviken. Siffrorna som stod var 22 & godkänt gränsen låg på 27. När jag tittade ordentligt på provet och inte bara på slutresultatet så hade läraren räknat fel & jag klarade provet med 27 poäng! Så himla glad över det! Hårt slit lönar sig verkligen :) 

Om jag däremot vill höja mitt betyg från godkänt och uppåt så har jag 2 chanser på mig :) Ska verkligen ta dem och försöka göra så bra som möjligt.

Efter free pouring provet så var det dags att sätta sig i baren och lära sig konsten att blanda drinkar. Det är alltså 4 saker att tänka på. 1. Bedöva alkoholsmaken, 2. Balans i drinken, 3. Smak & slutligen Utfyllnad :) Lärarna gjorde drinkar och vi fick smaka. Om man var ensam om att tycka att någon var god så fick man hela drinken. Jag fick 2 stycken som var himla goda :)

Idag skulle vi även haft prov på 60 drinkar, men det skjuts upp till imorgon. Skönt, eftersom man får en extra dag att plugga.

Jag har även flyttat ut från sovrummet till entren & sover där numera. Det är så varmt i sovrummet så jag har valt att lägga mig under fönstret på en madrass. Något svalare och det går iallafall att sova då.

Idag har jag även namnsdag. Jag har fått lite gratulationer lite här & var som känns kul. Brukar nästan aldrig få det annars :)

Idag har varit en relativ positiv dag än sålänge. Får se om den fortsätter så.

Bilderna kommer att komma, men ni får fortfarande ha lite tålamod.

Puss!   

 

Jag önskar fortfarande att jag kunde göra det ogjort och jag tänker på det varje dag. Jag vill kunna ändra på det så allt blir bra igen, men inget jag gör kan ändra på något.

 

Av Emma Lindahl Smith - 22 juli 2014 16:28

Hej läsare.

För det första så vill jag säga förlåt för att det inte kommit upp några bilder på ett tag. Jag har dem på min mobil, men internetet räcker inte till sovrummet så ni får vänta tills jag får tid att föra över dem i "vardagsrummet".

Dagen idag började med drinkprov och sedan stod jag i baren. Efter jag var i baren så var det free pouring som gällde och där gick det sådär bra. Prov imorgon och det är jättenervöst. Det blev lunch och sedan var det baren igen. Där gick det jättedåligt och vi fick alla en stor läxa av Marcus som nog inte var så glad på oss. Vi ska repetera alla 55 drinkar vi lärt oss än sålänge och sedan ska vi ha prov på det imorgon. Ovanpå detta så ska vi ha läst whiskey och likör avsnitten som är på cirka 40 sidor & lära oss de 5 nya drinkarna. Alltså totalt 60 drinkar. Jag tror ju dock inte att jag får alla rätt denna gången. Så kvällen består lugnt av att mata in dessa 60 drinkar i skallen & läsa de avsnitten, kul.

Trots allt som pågår i mitt privata liv så klarar jag ändå kursen bättre än vad jag trott. I vanliga fall hade jag bara grävt ner mig, men nu är detta något verkligen viktigt som jag måste fokusera på. Det är jävligt svårt, men jag får helt enkelt bita ihop och klara det.

 

Jag känner för varje dag att jag går mer & mer sönder, ångesten äter på mig och jag är så jäkla ledsen för de saker jag sa och gjorde. Jag hoppas bara på att allting fixar sig, att man ser det positiva framför allt negativt och att det blir bra igen. Det kan inte alltid vara sol, ibland kommer det regn. Och om man inte är ensam, så klarar man det.

Av Emma Lindahl Smith - 21 juli 2014 18:16

Hej Läsare.

I fredags spelade vi beerpong, jag läraren och några elever. Efter det gick vi ut & festade halva natten.

Lördagen spenderades i sängen och kollade på serie och på kvällen blev det att vi gick ut och festade. På natten blev det mesta kaos och jag fick en panikångestattack som slutade dåligt.

Söndagen eskalerade allt och jag gjorde några misstag jag verkligen önskar att jag kunde gjort ogjorda. Jag har aldrig i hela mitt liv mått så dåligt som jag gör nu, psykiskt, och jag hoppas verkligen att det ordnar sig till det bästa.

Idag så började dagen segt. Jag ville inte gå upp men slet mig tillslut ur sängen 5min innan vi började. Jag hade inte pluggat till drinkarna vi skulle ha eller något, eller jo, de 5min innan vi började. Jag skrev på allt & hoppas iallafall på det bästa. Efter drinkprovet så var det flair som stod på listan. Längtan efter att få gräva ner mig under täcket var brutal, men jag gjorde mina uppgifter och klarade dom bättre än jag gjort innan.

Vi bytade efter 1h station till baren. När jag står i baren så glömmer jag bort allt möjligt och där gick det bra där med. Lunchen kom & jag ville inte äta då heller, men Sara tvingade ner mig till Subway så jag köpte en macka iallafall. Varför matvägran tänker ni säkert nu. Jo, varje gång jag är ledsen/har skuldkänslor eller liknande så ligger jag bara i min säng och slutar äta tills allting fixat sig. Här kan jag däremot inte göra det & jag tackar Sara så jävla mycket för att hon hjälper mig här och får mig till att fortsätta kursen när jag egentligen bara vill åka hem och fixa allting. Efter lunchen så var det dags för free pouring. Jag fick veta idag att vi har prov på det på onsdag. Tankarna tog över här och allting gick dåligt. Av 36 poäng får vi endast ha 9 fel för att vara godkända, alltså 27 poäng. Jag landade på mellan 10-18 poäng.. Bara att ta till nya tag.

Första dagen är alltid värst och nu hoppas jag verkligen att det positiva tar över och att allting fixar sig. För ett bakslag såhär, det klarar jag verkligen inte.

Av Emma Lindahl Smith - 18 juli 2014 17:44

Hej Läsare!

Idag har varit lite av en seg dag. Dagen började med free pour & bar. Vi har fått veta vad vi måste klara på free pouringen och i dagens läge så hade jag inte klarat det provet, kan jag lugnt meddela. Så det får bli hårdträning på det! Det blev lunch och efter lunchen så var det dags för prov och där gick det inte så bra. Hoppas på det bästa, att jag klarar det. Efter provet så gjorde Marcus, vår lärare, olika drinkar som vi fick provsmaka. Dom var inte min favorit då dom var lite sura. Jag gillar mer sött & sliskigt :D Efter att Marcus visat och serverat oss så gick jag till en hudspecialist då jag har en del problem med huden. Hon såg på mig och visste exakt vad det var & jag fick rätt mycket svar på mina frågor, vilket känns väldigt skönt. När jag var klar där letade jag upp en frisör & tog en klippning här i Göteborg. Hon var verkligen jätteduktig, & Nanne Grönwall har klippt sig där av samma frisör. Lite skryt, haha. Nu ikväll så skulle vi äta lite pizza, jag & eleverna + lärare här på EBS & sen blir det kanske utgång, får se :)

Nu får ni massor av bilder att kolla på.

Puss!   

         

Av Emma Lindahl Smith - 18 juli 2014 07:56

Hej läsare.

Igår blev det väldigt mycket, det var därför jag inte skrev något.

Dagen började då med att vi hade drinkprov som gick helt ok faktiskt :)

Därefter blev vi indelade i 3 grupper. En som stod i baren, en som höll på med free pour/flair och den siste där alla förhörde varandra och pluggade på drinkar. Detta ansåg jag vara en skitbra sak då allting flöt på bättre! På eftermiddagen hade vi en tävling där läraren började säga ingredienser, sen om man kunde drinken så skulle man påbörja den och då slutade han säga ingredienser. Det var en väldigt kul och nyttig lek tycker jag :) Verkligen uppskattat!

På kvällen följde vi med läraren på quiz. Det var inte direkt min grej då allting var på engelska och jag missuppfatta väldigt mycket. Läraren bjöd på första rundan öl och sedan köpte jag en Pina colada & en specialare bartendern gjorde åt mig. Sjukt god! Den innehöll: Fireball, Sourz Mango, Bacardi Apple, Passionsfruktjuice, toppad med sprite och garnityr var blåbär/lingon. Det bästa jag druckit på länge, helt klart :)

Vårt lag förlorade quizen, men vi var lika glada ändå :)

Kvällen avslutades runt 23:00 & då var det att gå hem för att sova.

Dagens inlägg kommer lite senare.

Puss sålänge!   

   

Av Emma Lindahl Smith - 16 juli 2014 18:47

Hej läsare!

Idag började dagen med drinkprov på de 10 drinkar vi hade till idag. Det gick inte jättebra, men jag hoppas på det bästa! Efter det så höll vi på med flairing och då fick jag lära med nya saker med flaskor, glas, shaker, sugrör och servetter. Jag fick även veta vad som kommer att komma på slutprovet och det vill jag inte ens tänka på. Usch, inget jag kommer att berätta för er! Lunchen kom och därefter var det vår tur att praktisera de drinkar vi lärt oss, i baren.

Hela eftermiddagen har jag hållt på med att plugga om Whiskey och Konjack som vi har prov på, på fredag. Jag har även försökt plugga så mycket som möjligt på de 5 drinkar vi har tills imorgon.

Jag har lärt mig att om man går en intensivkurs så har man ingen fritid. Man pluggar bara hela tiden och försöker vara så bra som möjligt. Mina dagar ser ungefär ut såhär.

07:00-07:30. Uppstigning för frukost och plugga inför drinkar/prov.

09:00-15:00. Skola.

15:00-18:00. Pluggar teoretiskt på drinkar/prov.

18:00-19:00. Kvällsmat!

19:00-21:00. Plugga på drinkar/prov

21:00-22:30. Praktiserar i baren på drinkar.

22:30. SOVA.

Så man kan nästan säga att jag sitter med boken i ansiktet 6h/dag och står i baren cirka 4h/dag.

& folk säger att jag inte kan plugga?

Nu motbevisar jag er!

Puss!  

 

Av Emma Lindahl Smith - 15 juli 2014 16:09

Hej Läsare.

Idag fick jag reda på alla förra veckans drinkprov & det stora provet jag hade. Jag fick 100% på alla drinkprov, förutom ett där jag bara fick 80%   

På det andra stora provet så fick jag på utrustning 87%, Jäsning & Destillering 87%, Vodka 80%, Gin 73%, Rom 60% & Tequila 27%. Gränsen för att bli godkänd är 75%, så jag blev rätt bra besviken på mig själv..   

Men nu får jag helt enkelt bara ta till hårdare tag och plugga mer.

Idag så började vi med att lära känna vår nya lärare Marcus och han lärde känna oss. Efter det var det dags för free pouring där jag lärde mig hur man häller med 2 flaskor i samma hand. Det var riktigt kul och jag klarade det galant! Därefter var det lunch och sedan gjorde vi ett drinkprov. Jag skrev på allting så nu hoppas jag bara att allt går vägen och jag får alla rätt!   

När jag skrivit klart provet så var det dags att stå i baren och blanda drinkar. Det gick relativt bra och jag var nöjd när jag gick därifrån. Innan vi dock gick därifrån så fick vi provsmaka olika Bitters, det var inget som föll mig i smaken alls och det kommer jag nog aldrig att göra igen haha! Vi fick även besök idag av Julian och hans hund, riktigt söt var den! Vi har även blivit indelade i 3 lag och ska samla poäng. De som har mest poäng får ett pris på avslutningen! Nu hoppas jag bara på att jag och mitt lag är duktiga så vi vinner!

Läxan vi fick till imorgon är att läsa igenom whiskey & conjak området OCH kunna 10 (ja, ni läste rätt) drinkar till imorgon?! Det känns som att det blir att plugga hela natten hehe.

Kvällens planer blir då alltså att plugga drinkar, läsa avsnittet om whiskey och conjak och därefter stå en timme eller två i baren.

Nu får ni avnjuta lite bilder så skriver jag mer imorgon!

Puss!  

       

Presentation


Emma heter jag, kommer från Örkelljunga Skåne. Är 28 år & jobbar på Perköps åkeri. Här följer ni min resa genom livet.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards